Сейчас просматривают тему: 0 -> --, и гостей: 1

«Зеонбуд» загнали в кут

Ссылка на пост #1 Добавлено: 3 апреля 2015 11:08
Автор темы
Константин
Постояльцы
Азъ: хозяин спутника
Возраст: 52 Скорпион
Пол:
С нами: 13 лет 10 месяцев
Сообщений: 2241
Поблагодарил: 21194
Благодарностей: 38813
Предупреждений: 0

Награды:

      

«Зеонбуд» загнали в кут

«Зеонбуд» вимкнув 10 каналів за борги, бо сам має сплатити заборгованість Концерну РРТ. Але члени Нацради кажуть про необхідність виконання «Зеонбудом» умов ліцензій. Невже провайдеру загрожує чергове попередження?

Перше квітня для деяких телекомпаній почалося без жартів - їх вимкнув провайдер цифрового телебачення «Зеонбуд». Першим бити на сполох почав миколаївський телеканал «Так TV» (ТОВ «Коледж преси та телебачення»), який зник із цифрового ефіру о 5:30 ранку. Наступним про вимкнення «Зеонбудом» повідомив рівненський телеканал «Ритм TV» (ТРК «Ритм»).

Загалом, за даними Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, «Зеонбуд» 1 квітня вимкнув три загальнонаціональні канали й сім регіональних: Dobro (ТОВ «ТРК "Нові комунікації"»), Business (ТОВ «ТРК "Погода ТБ"»), «Вінтаж» (ТОВ «Корона санрайс»), а також ТРК «Вікка» (Черкаси), канал «24» (ТРК «Люкс», Львів), канал «Так TV» (Коледж преси та телебачення, Миколаїв), ТРК «Аверс» (Луцьк), 11 канал (ТРК «Стерх», Дніпропетровськ), ТРК «Ритм» (Рівне) і ТРК «Відікон» (Суми).

Як розповів «Телекритиці» член Нацради Владислав Севрюков, ще 13 березня «Зеонбуд» надіслав Нацраді листа, в якому попередив, що має намір відключити низку регіональних і загальнонаціональних мовників, якщо ті не сплатять заборгованості за послуги з розповсюдження цифрового сигналу. При цьому в листі йшлося про більшу кількість каналів, ніж було в результаті вимкнено. Зокрема, там згадувалися чотири загальнонаціональні канали - Dobro, Business, «Вінтаж» і Tonis, але Tonis залишається в ефірі. «Суть листа була в тому, що їх вимкнуть, якщо вони не заплатять. Можливо, вони заплатили», - припустив пан Севрюков.

Генеральний директор каналу Tonis Олександр Бутко повідомив «Телекритиці», що протягом березня «Зеонбуд» кілька разів телефоном і листами попереджав Tonis про наміри вимкнути канал, якщо той не сплатить заборгованості. Tonis до 1 квітня не зміг погасити боргів, але у відповідь запевнив «Зеонбуд», що шукає можливості для оплати.

Натомість регіональні канали стверджують, що їх ніхто ні про що не попереджав. «Телеканал "Ритм TV" вимкнений з ефіру провайдером ТОВ "Зеонбуд" без жодних попереджень, що є порушенням умов чинного договору», - повідомила ТРК «Ритм».

«Це сталося без будь-якого пояснення ситуації. За єдиним телефоном технічної підтримки, який є для зв'язку з цією компанією, нам відповіли, що не компетентні давати пояснення і що нам перетелефонують», - сказав генеральний продюсер каналу «Так TV» Гліб Головченко.

На запитання «Телекритики», чи є в телеканалу «Так ТV» заборгованість перед «Зеонбудом», пан Головченко відповів, що в «Так ТV» така ж заборгованість, як і в усіх інших телекомпаній по країні. Але назвати період несплати й суму боргу він не захотів. «У нас не така критична ситуація, як в інших. У нас свій переговорний процес із "Зеонбудом" - ми просимо надати нам акт введення в експлуатацію цифрової мережі і пояснити ціну», - додав він.

Під вечір 1 квітня провайдер цифрового телебачення «Зеонбуд» нарешті пояснив логіку своїх дій. Причиною відключень стали борги мовників, унаслідок чого сам «Зеонбуд» перестав оплачувати Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення послуги з обслуговування своїх передавачів і опинився перед загрозою вимкнення передавачів Концерном РРТ. І хоча через сплату частини боргу КРРТ передумав вимикати передавачі «Зеонбуду», ситуацію не вирішено до кінця.



Перед загрозою вимкнення «Зеонбуд» сплатив Концерну РРТ близько 11 млн грн. Про це виданню «ЛігаБізнесІнформ» повідомив в. о. гендиректора КРРТ Володимир Іщук. Але цифровий провайдер залишився винен Концерну близько 17 млн гривень за три місяці. За повідомленням прес-служби «Зеонбуду», провайдер домовився з Концерном РРТ протягом квітня ліквідувати залишки заборгованості й надалі справно сплачувати поточні щомісячні платежі.

В цій ситуації, як пояснює «Зеонбуд», він втратив можливості для компромісу в питанні фінансових розрахунків із мовниками.

«З метою недопущення відключення Концерном РРТ обладнання цифрової телемережі на всій території України, внаслідок чого постраждали б телерадіоорганізації, які вчасно оплачують послуги та не мають заборгованості, ТОВ "Зеонбуд" 12 березня 2015 р. письмово звернулося з офіційними листами до телекомпаній, які мають максимальні строки несплати за послуги (понад 12 місяців), з проханням знайти можливість та оплатити послуги виключно за один поточний місяць, - повідомила прес-служба «Зеонбуду». - У випадку ж залишення без задоволення викладених у листі вимог, товариство попереджало про призупинення надання послуг з 1 квітня 2015 року. Всі листи-повідомлення були надіслані телерадіоорганізаціям цінними листами з повідомленням про вручення. Варто зазначити, що право на призупинення надання послуг мовникам у випадку наявності заборгованості передбачено типовими договорами. Отже, товариство діяло у суворій відповідності до умов укладених договорів».

При цьому прес-служба «Зеонбуду» так і не уточнила назв каналів, які було вимкнено 1 квітня, та суму їхніх заборгованостей.

За підрахунками «Телекритики», телеканали заборгували «Зеонбуду» вже кількасот мільйонів гривень. За чинними тарифами «Зеонбуду» (з урахуванням 50%-ї знижки) загальнонаціональні канали мають йому сплачувати близько 1,5 млн грн на місяць, регіональні (залежно від області) - від 16 тис. до 100 тис. грн на місяць. За даними «Телекритики», канал Tonis не оплачує послуг «Зеонбуду» протягом двох років - це близько 35 млн грн. Але так само з 2014 року, а то й раніше, за повідомленнями ЗМІ, не платять багато інших загальнонаціональних каналів - наприклад, 5 канал, Національна телекомпанія України, телегрупи «1+1 медіа» та StarLightMedia. Практично всі регіональні телекомпанії на засіданнях Нацради повідомляють про те, що мають борги від кількох місяців до кількох років. Однак їх «Зеонбуд» не погрожував вимкнути.

Для несплати в мовників свої аргументи. Вони добиваються від «Зеонбуду» економічного обґрунтування його тарифів, надання дозволів на експлуатацію його передавачів, визначення зони покриття цифровим сигналом. На думку деяких каналів, «Зеонбуд» не виконує умов їхніх ліцензій щодо розповсюдження сигналу в HD-якості, а раніше він не виконував умов ліцензій щодо розповсюдження сигналу у відкритому вигляді.

Позиції мовників суттєво посилилися після того, як 23 грудня 2014 року Антимонопольний комітет України визнав ТОВ «Зеонбуд» монополістом на ринку телекомунікаційних послуг із розповсюдження в цифровому форматі (стандарт DVB-T2, MPEG-4) телевізійних програм. Це рішення означає, що держава отримала право контролювати й регулювати діяльність «Зеонбуду», в тому числі тарифи, якість послуг, умови їх надання. А наприкінці січня стало відомо, що АМКУ порушив справу проти «Зеонбуду» про зловживання монопольним становищем. Якщо таке зловживання буде доведено, провайдеру загрожує суттєвий штраф. Звісно, сам «Зеонбуд» не погодився зі своїм монопольним статусом та оскаржив у суді рішення АМКУ, але суд першої інстанції йому відмовив.

З огляду на те, як довкола «Зеонбуду» згущуються хмари, навряд чи компанія матиме якийсь зиск у ситуації з вимкненням телеканалів. До того ж Нацрада має намір викликати представників «Зеонбуду» на своє засідання 2 квітня й вислухати їхні пояснення, повідомив Владислав Севрюков. «Але те, що йому не платять - це господарські відносини між провайдером і мовниками, в які Національна рада не втручається. На мій погляд, "Зеонбуд" має виконувати умови ліцензії та ретранслювати всі канали», - вважає член Нацради Олег Черниш.

Такої ж думки дотримуються й мовники, хоча самі не виконують своїх фінансових зобов'язань перед «Зеонбудом». Ба більше: вони кажуть про загрозу нацбезпеці. «Ми вважаємо, що на півдні країни в умовах воєнної загрози вимикати телебачення - це безглуздя, адже це питання національної безпеки», - наголошує Гліб Головченко з Миколаєва. Такі аргументи для Нацради - безпрограшні. То невже «Зеонбуду» загрожує чергове попередження?

P.S. 2 квітня Нацрада на своєму засіданні призначила позапланові перевірки провайдера цифрового телебачення «Зеонбуд» і відключених ним 1 квітня загальнонаціональних і регіональних телеканалів з метою з'ясувати обставини цього вимкнення.

Також на засіданні Нацрада навела уточнені дані, за якими 1 квітня було вимкнено загалом 12 телеканалів - три загальнонаціональних та дев'ять регіональних: Dobro (ТОВ «ТРК "Нові комунікації"»), Business (ТОВ «ТРК "Погода ТБ"»), «Вінтаж» (ТОВ «Корона санрайс»), а також ТРК «Вікка» (Черкаси), канал «24» (ТРК «Люкс», Львів), канал «Так TV» (Коледж преси та телебачення, Миколаїв), ТРК «Аверс» (Луцьк), 11 канал (ТРК «Стерх», Дніпропетровськ), ТРК «Ритм» (Рівне), ТРК «Відікон» (Суми), ТРК «Горизонт» (Харків) і «Херсон плюс» (Херсон).

Представник телеканалу Business повідомила на засіданні Нацради, що відключення каналу було тимчасовим і протягом трьох годин ефір було відновлено. «Про відключення ми не знали, попереджень не було. Але ми одразу звернулися до "Зеонбуду", й оперативно протягом трьох годин ефір було відновлено. На сьогодні переговорний процес ведеться», - сказала вона. Водночас вона не змогла пояснити, чому ефір пов'язаного з каналом Business телеканалу Dobro не відновлено.

За даними Нацради, також уже відновлено мовлення телеканалу «Вінтаж». Але, як пояснили на брифінгу члени регуляторного органу, перевірки призначено всім мовникам, які тимчасово чи нетимчасово були відключені 1 квітня.

Мар'яна Закусило

Мой телевизор: Samsung QLED QE55Q8C

Мой ресивер: Vu+ Ultimo 4K;VU+ Solo2;Xtrend ET9000;Xtrend ET6000;Kathrein UFS-910;Openbox X-810

Мои спутники: 4°W+4.8°E+9°E+13°E+36°E+75°E+85°E+90°E

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять сообщения в данной теме.

    XML error in File: https://www.tricolor.tv/rss/

    XML error: error parsing attribute name at line 533

Футбол

Іспанія. Ла Ліга, 32 тур
20 квітня 2024
15:00 Сельта Сельта -:- Лас-ПальмасЛас-Пальмас
Німеччина. Бундесліга, 30 тур
20 квітня 2024
16:30 Кельн Кельн -:- ДармштадтДармштадт
16:30 Гайденгайм Гайденгайм -:- РБ ЛейпцигРБ Лейпциг
16:30 Гоффенгайм Гоффенгайм -:- Боруссія МенхенгладбахБоруссія Менхенгладбах
16:30 Вольфсбург Вольфсбург -:- БохумБохум
Англія. Прем'єр-ліга, 34-й тур
20 квітня 2024
17:00 Лутон Таун Лутон Таун -:- БрентфордБрентфорд
17:00 Шеффілд Юнайтед Шеффілд Юнайтед -:- БернліБернлі
Іспанія. Ла Ліга, 32 тур
20 квітня 2024
17:15 Райо Вальєкано Райо Вальєкано -:- ОсасунаОсасуна
Франція. Ліга 1, 30 тур
20 квітня 2024
18:00 Нант Нант -:- РеннРенн
Італія. Серія А, 33 тур
20 квітня 2024
19:00 Емполі Емполі -:- НаполіНаполі
Кубок Англїї, 1/2 фіналу
20 квітня 2024
19:15 Манчестер Сіті Манчестер Сіті -:- ЧелсіЧелсі
Німеччина. Бундесліга, 30 тур
20 квітня 2024
19:30 Уніон Берлін Уніон Берлін -:- БаваріяБаварія
Іспанія. Ла Ліга, 32 тур
20 квітня 2024
19:30 Валенсія Валенсія -:- Реал БетісРеал Бетіс
Англія. Прем'єр-ліга, 34-й тур
20 квітня 2024
21:30 Вулвергемптон Вулвергемптон -:- АрсеналАрсенал
Італія. Серія А, 33 тур
20 квітня 2024
21:45 Верона Верона -:- УдінезеУдінезе
Франція. Ліга 1, 30 тур
20 квітня 2024
22:00 Ланс Ланс -:- КлермонКлермон
Іспанія. Ла Ліга, 32 тур
20 квітня 2024
22:00 Жирона Жирона -:- КадісКадіс

Обновлено: 04:47 20.04.2024

Телепрограмма

СТБ
04:20 - Т/с "Водная полиция", 35 с. "Кровавый день студента", 1 ч.
04:55 - "Служба розыска детей".
-
-
Sport 1
03:40 - Бокс. Джеймс Тони - Рой Джонс.
04:50 - Футбол. Лига чемпионов Азии. 1/2 финала. Аль-Айн (ОАЭ) - Аль-Хиляль (Саудовская Аравия). Первый матч.
-
-
ICTV
04:40 - "Единые новости". Телемарафон.
-
-
-
Кинопремьера
03:25 - Х/ф "Либерея: Охотники за сокровищами".
-
-
-
Вся телепрограмма

Мы в Вконтакте

Мы в Facebook

Голосование

Какой у вас спутниковый ресивер?

VU+
Sat-Integral
SkyWay
Golden Media
Galaxy Innovations
Amiko
Tiger
Openbox
SkyGate
Dreambox
AZbox
Octagon
Opticum
Eurosat
Eurosky
Globo
Humax
General Satellite
Golden Interstar
Topfield
IPBox
Evolution
Kathrein
Technosat
Samsung
XCRUISER
DVB карта
другой ресивер

Случайное фото

Sat-integral club

Re: Шурик

Цитата: Pavel01 от 17 апреля 2024, 03:45:33А кто должен ответить на этот вопрос? И где есть такой ...

Re: Пожелания разработчикам ПО

Цитата: andris0 от Вчера в 19:37:50Уже пора было-бы удалить содержимое M3U IPTV

Re: Пожелания разработчикам ПО

Уже пора было-бы удалить содержимое M3U IPTV. Как Вы думаете? 

Re: Платная шара

Цитата: SSK5230 от 17 апреля 2024, 15:38:19Так а в чем проблема то? Частоту напишите,проверю у ...

Re: Пожелания разработчикам ПО Sat-Integral S-1412 HD Rocket / Sat-Integral S-1432

Было бы супер если можно было бы вызывать интернет радио одной кнопкой и была сортировка интенет ...

PHP: mail() через внешние SMTP msmtp

Ситуация следующая. ...

webhook telegram Read timeout expired

Вы выполняете ...